Kruidkoek

Recept Kruidkoek

(voor een bakvorm van +35 cm)


In de molenwinkel is een kant- en klare mix te koop met 400 gr meel en 250 gr basterdsuiker.


Nodig:

– 500 gr Lelie's tarwemeel

– 350 gr bruine of gele basterdsuiker

– 1 afgestreken eetlepel kaneel

– 1 afgestreken eetlepel koek en speculaaskruiden

– ½ eetlepel nootmuskaat

– mespuntje zout

– zakje bakpoeder

– ½ l warme melk


Eventueel:

– een kopje krenten en/of rozijnen

– enkele theelepels gembersnippers


Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg tenslotte de warme melk toe.

Roer met een garde of mixer goed dooreen.

Doe alles in een beboterde cakevorm.

In een voorverwarmde oven bakken gedurende 75 minuten op 175 graden conventioneel of 150 graden hete lucht.


Indien naar smaak een kopje rozijnen en/of krenten wordt toegevoegd,

deze eerst gedurende 15 minuten laten wellen in lauw water.

Eventueel kunnen dus ook nog gembersnippers of noten worden toevoegd.


Tip: draai de afgekoelde maar nog lauwe koek in aluminiumfolie; hij blijft dan lekker smeuïg.

Share by: