Eierkoeken

Ingrediëntenlijst


• 3 eieren 

• 175 gr witte basterdsuiker  

• 10 gram zout 

• 250 gram Lelie's tarwe- of speltbloem 

• 1 zakje bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker

• 100 ml melk



Bereiding:  12 eierkoeken


1) Doe de eieren en de melk in een kom en klop dit met een (hand)mixer of keukenmachine met garde(s) in 10 minuten zeer luchtig (belangrijk detail).


2) Meng de bloem met de bakpoeder, basterdsuiker, zout en vanillesuiker en zeef dit boven een kom. 


3) Voeg het gezeefde bloemmengsel schep voor schep toe aan het eiermengsel en laat de keukenmachine rustig mengen tot een glad papje en laat het daarna 10 minuten rusten in de koelkast.


4) Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.


5)Vorm met behulp van een grote (ijs)lepel of een spuitzak 4 hoopjes beslag per bakplaat. De koeken rijzen nog in de oven, dus houd voldoende tussenruimte.


6) Bak ze in 12 minuten lichtbruin en gaar. Laat de eierkoeken afkoelen op het bakpapier en haal ze er daarna voorzichtig af.


7)Bij nieuw beslag ook nieuw bakpapier gebruiken


Tip: het basisbeslag kan gevarieerd worden door aan het beslag krenten of rozijnen toe te voegen. Ook kan  direkt na het bakproces een topping worden aangebracht.


Share by: