Griesmeelpap/pudding

GRIESMEEL PUDDING

1 liter melk

100 gram griesmeel

72 gram suiker

Een stukje vanille

Citroen- of sinaasappelschil


Breng de (volle) melk met het smaakje aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker. Giet dit in een dun straaltje, al roerende, bij de kokende melk en laat de massa, onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuten inkoken tot een stevige pap.

Breng daarna smaak aan naar eigen keuze.


GRIESMEEL PAP

1 liter melk

60 gram griesmeel

40 gram suiker

Wat zout

Eventueel stukje citroenschil

Vanille suiker of amandel essence

Breng de (volle) melk met het zout aan de kook. Meng intussen het griesmeel met de suiker en giet dit mengsel, in een dun straaltje, al roerende, bij de kokende melk.

Laat de pap, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken gedurende ongeveer 10 minuten ( al naargelang de dikte).

Share by: