Abdij-roggebrood


Abdijroggebrood


Ingrediënten:

• 500 gram Lelie's volkorenroggemeel

• 60 gram Lelie's volkorentarwebloem

• 250 ml handwarm water

• 10 gram zout

• 1 zakje droge gist

• 125 schenkstroop


Bereidingswijze:

- Meng in de mengkom van een keukenmachine het roggemeel, tarwebloem en zout door elkaar.

- Voeg stroop, gist en water toe aan het meelmengsel.

- Laat het geheel minimaal 10 min kneden tot er geen meelresten in de mengkom achterblijven.

- Vorm van het deeg een brood en leg dit in een ingevet bakblik met de naad naar beneden en druk het deeg gelijkmatig en goed aan.

- Bak het brood in een voorverwarmde oven op 105 graden Celcius gedurende 4 uur.


Haal het brood na afloop uit het bakblik.

Wrijf de bovenkant in met wat boter of water en laat afkoelen.

Let op: Het brood wordt niet zo hoog als bij een gewoon brood.


Tip:

Beleg dunne plakjes met Tapas, pesto, droge worst of hartige kaas en is lekker bij de borrel


Share by: